Platform voor de verblijfs- en dagrecreatieve branche
‘Design & Build is topsport’
In het gebouw worden zichtbaarheid en ontmoeting gestimuleerd. Onder andere de splitlevel opzet rondom een centraal atrium draagt hieraan bij.

‘Design & Build is topsport’

Sport en recreatie is een specialistische markt, die vraagt om visie en inlevingsvermogen. Wind Design + Build kan hier uitstekend in voorzien. Het Friese contract- en bouwmanagementbureau is al drie decennia thuis in de advisering, het ontwerp, de bouw, de exploitatie en het onderhoud van maatschappelijk vastgoedprojecten.

De 20 betrokken en vakbekwame architecten, bouwkundig ingenieurs, engineers, projectmanagers en projectleiders van Wind Design + Build realiseren turnkey/general contracting projecten in heel Nederland. “Wij zijn verantwoordelijk vanaf de eerste schets tot en met de exploitatie, waarbij opdrachtgevers volledig worden ontzorgd”, vertelt directeur Roelof Wind. “Wij realiseren met name maatschappelijk vastgoed, waaronder sporthallen, zwembaden, multifunctionele centra en scholen. Hierbij werken we veelal in opdracht van (semi-)overheden. Met het Programma van Eisen als onderlegger maken wij een ontwerp en aanbieding. Hierbij gaan we verder dan sec het vertalen van het uitgangspuntendocument. De kunst is namelijk om tussen de regels door te ontdekken waar een opdrachtgever écht behoefte aan heeft. Maar ook om dit te vertalen naar een uniek en creatief ontwerp, waarmee de opdrachtgever positief wordt verrast. Bijvoorbeeld bij de nieuwe sporthal in Diemen, het nieuwe zwembad in Tiel, het nieuwe sportcentrum in Kaatsheuvel en de nieuwe vo-school in Beilen zijn we hier uitstekend in geslaagd.”

Zichtbaarheid en ontmoeting

Op de hoek van de Linthorst Homanweg en De Omloop in Beilen is kort geleden VOLTA opgeleverd, een nieuwe vo-school van 5.411 m² waar­in middelbare scholen Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh fuseren. Ook is ruimte ingericht voor jongerencentrum Chill-in. In opdracht van de gemeente Midden-Drenthe heeft Wind Design + Build het contractmanagement, het ontwerp en de realisatie van de vo-school en gymzaal De Sprong verzorgd, dat 100 meter verderop is gerealiseerd. Bovendien is het contract- en bouwmanagementbureau verantwoordelijk voor de aanleg van de sportvelden, schoolpleinen, verbindingsbrug en overige infrastructuur. Daarmee wordt de gemeente in de volle breedte ontzorgd. “In de school hebben we een combinatie gemaakt van traditionele leslokalen en leerpleinen”, vertelt Wind. “Bijvoorbeeld in de vergrote gangzones kan in kleine groepen worden lesgegeven. Ook worden zichtbaarheid en ontmoeting hier gestimuleerd. De splitlevel opzet rondom een centraal atrium draagt hier tevens aan bij en heeft de gemeente Midden-Drenthe overtuigd om voor ons ontwerp te kiezen.”

Op de hoek van de Linthorst Homanweg en De Omloop in Beilen is kort geleden vo-school VOLTA opgeleverd.

Ingetogen maar sprankelend

De specifieke vorm van het terrein is bepalend geweest voor de vorm van het gebouw én de alzijdige oriëntatie, vertelt Wind. “Op de belangrijke zichtlocatie verrijst een sprankelend gebouw waarmee Beilen voorziet in een eigentijdse huisvesting voor modern onderwijs. Ook is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en circulariteit. Zo is de gevel van de school uitgevoerd in keramische panelen, die aan het eind van de gebouwlevensduur elders ingezet kunnen worden. Bovendien hebben we een all-electric klimaatsysteem en 420 PV-panelen geïnstalleerd. In het interieur is veel hout toegepast, zoals bamboe en Fraké, waarmee een warme en vriendelijke uitstraling wordt geborgd.” Het schoolplein wordt omzoomd met een robuuste groenstructuur die zorgt voor beschutting, een verkeersveilige situatie en een groen aanzicht.

De gevel van de gymzaal is uitgevoerd in hout, waardoor dit gebouw een eigen identiteit heeft. “Ook hier is gekozen voor een all-electric klimaatsysteem en de nieuwste, state-of-the-art technieken”, aldus Wind. Behalve door de school kan de gymzaal ook worden gebruikt door verenigingen en voor de vrije verhuur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details